TOP 10 najpopularnijih WordPress plug-inova svih vremena

wordpress plugin

TOP 10 najpopularnijih WordPress plug-inova svih vremena

WordPress.org je na temelju broja downloada, objavio  10 najpopularnijih WordPress plugin-ova svih vremena, a trenutno ih je za preuzimanje dostupno čak  55.000. Impresivna brojka 🙂

TOP 10 WordPress plugin-ova svih vremena

1. Yoast SEO

Najpopularniji i zasluženo na mjestu br.1 WordPress plugin-ova, kojeg je downloadalo preko 124 milijuna korisnika WP-a, bez sumnje je, Yoast SEO.

Ovaj WordPress plugin imaju/imamo svi ili velika većina, bilo da se radilo o blogu ili webu koji je na WordPress platformi.

Ukoliko  ste jedan od onih koji Yoast WordPress plugin ne koriste, ponovno razmislite jer s Yoastom ćete vrlo brzo i na intuitivan način  poboljšati ukupne SEO rezultate vaših članaka i stranica.

Uz postavljanje  glavne ključne riječi, meta deskripcija, slugova , SEO naslova, alt atributa vaših slika, Yoast će vam pomoći i savjetima, najboljim praksama vezanim uz poboljšanje čitljivosti/readability vaših stranica/blogova.

wordpress plugin

2. Akismet

Akismet WordPress plugin je alat razvijen od strane Automattic, napravljen da automatski blokira spam komentare. Svakodnevno nas/vas spamaju promotivnim hyperlinkovima koje ‘lijepe’ na vaše stranice/blogove, irelevantnim komentarima, zlonamjernim sadržajima, u najgorim scenarijima.

Akismet WordPress plugin je dobar ne samo za automatizaciju nego i za sigurnosne potrebe jer neće dopustiti objavljivanje zlonamjernog ili problematičnog sadržaja na vašem webu.

Akismet također provjerava sve unešene podatke na vašim ‘kontakt formama’, kako bi vas automatski sačuvao od, primjerice neželjenih oglasa, ukratko, spamma.

Dodatak je obavezan za blogove/webove koji svakodnevno primaju barem desetke komentara.

wordpress plugin

3. Jetpack

Jetpack WordPress plugin također nam dolazi iz ‘tvornice’ Automattic te je pri vrhu najpopularnijih dodataka. Jetpack je višenamjenski alat kojim možete raditi analitiku weba, automatski objavljivati na vašim povezanim društvenim kanalima.

Jetpack filtrira neželjenu poštu, skenira maliciozne pokušaje trećih strana, a dolazi kao Free WordPress plugin uz opciju plaćanja dodatnih featurea.

wordpress plugin

4. Contact Form 7

Contact Form 7 obrazac, omogućava kreiranje jednostavnih i učinkovitih kontakt obrazaca.

S obzirom na to da svi trebamo jednostavan način povezivanja s vašim čitateljima, klijentima, nije iznenađenje što je ovaj WordPress plugin tako visoko na popisu.

WordPress plugin je razvio Takayuki Miyoshi i može obrađivati više obrazaca za kontakt na istom mjestu, također integrira Akismet spam filtriranje i omogućuje vam da prilagodite oblik i polja koje želite koristiti i u kojem obliku/layoutu/dizajnu.

wordpress plugin

5. Wordfence Security

Wordfence je plugin stvoren kako bi vaš web bio siguran.

Wordfence postavlja vatrozid/firewall na vašu web kako bi jga zaštitio od zlonamjernog prometa. Osim toga, nudi i skener protiv zlonamjernog softvera, te blokira sumnjive vanjske pokušaje i pruža siguran sustav prijave.

Ono što je zgodno kod ovog dodatka jest to što pruža upozorenja svaki put kada se nešto sumnjivo događa na vašoj web-lokaciji.

wordpress plugin

6. WooCommerce

WooCommerce WordPress plugin je dodatak koji vam omogućuje pretvaranje vašeg WordPress weba u online trgovinu, tako da svoje proizvode možete prodavati svojim klijentima na webu.

Osim standardno ugrađenih postavki unutar samog plugina, programeri su izgradili zajednicu i stvorili dodatna proširenja kako bi on-line prodaja išla ‘glatko’. Uz WooCommerce možete koristiti partnerske veze i opsežne metode plaćanja.

wordpress plugin

7. All in One SEO Pack

Vrlo dobra alternativa SEO Yoastu je  All in One SEO paket, kreiran kako bi pomogao početnicima ali i naprednim korisnicima (uključujući programere).Kako vam ovaj dodatak pomaže?

Osim osnovnih SEO uputa za optimizaciju sadržaja, dodatak također nudi XML sitemap, Google Analytics i Google AMP podršku. Dodatan adut ovog alata je da  pruža SEO integraciju za e-commerce web stranice.

wordpress plugin

8. Google Analytics for WordPress

Google Analytics MonsterInsights WordPress plugin  olakšava vezu između weba i Google Analyticsa.

Dodatak nudi brzu i moćnu integraciju uz jednostavno kopiranje UA Analytics kôda za praćenje na vašu web-lokaciju. Nakon što to učinite, dodatak besprijekorno funkcionira.

Značajka je da možete pratiti statistiku bez napuštanja nadzorne ploče/dashboarda jer plugin uvozi metrike iz Google Analyticsa direktno u vašu administraciju WordPress sustava.

wordpress plugin

9. WP Super Cache

WP Super Cache je dodatak koji je zadužen za ubrzavanje vašeg weba, generiranjem statičkih HTML datoteka s WordPress bloga za uštedu vremena.

Ovo je jedan od onih dodataka koje morate instalirati na web jer vam pomaže u velikoj mjeri, pogotovo ako uploadate veliku količinu sadržaja ( fotografije, videozapise, animacije itd.).

wordpress plugin

10. WordPress Importer

Opis ovog dodatka ćemo maximalno skratiti:) WordPress plugin koji je br.1 ukoliko ćete raditi migraciju vašeg weba, na primjerice, novu WordPress temu.

wordpress plugin

 •  
  14
  Shares
 • 14
 •  
 •  
 •  
Avatar
Digitalspot.hr

  Leave a Reply

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  APEL GRAĐANIMA, COVID-19

  #OSTANIMOODGOVORNI Čuvajmo naše zdravlje i zdravlje naših bližnjih! U SLUČAJU SIMPTOMA KORONAVIRUSA Simptomi: kašalj, grlobolja, curenje iz nosa, temperatura, glavobolja, otežano disanje, drhtavica. Izolirajte se od najbližih i nazovite svoga liječnika obiteljske medicine, koji će vam dati upute za daljnje postupanje te, prema potrebi, kontaktirati nadležnog epidemiologa. Besplatni Telefon: 0800 9999